Sammen skaber vi stabilitet for børn, unge og familier i komplekse livssituationer
Som jeres samarbejdspartner støtter vi kommunale aktører og sagsbehandlere i arbejdet med at skabe trygge rammer for børn, unge og familier i komplekse forløb.
Vores indsatser dækker familiebehandling og specialområder som autisme, OCD, angst og kønsidentitet/transition eller individuelt tilpassede behandlingsforløb – altid med barnets, den unges – og familiens behov i fokus.
Vi anvender dokumenterede metoder for at sikre varige resultater:
Vi tilbyder skræddersyede forløb, der møder familiens unikke behov med forståelse og faglighed.
Vi støtter børn og unge i, at komme tilbage i skolen med fokus på trivsel og stabilitet.
Vi er specialiserede i at støtte til børn og unge i fx transition – både praktisk og mental hjælp i udviklingen.
Vi tilbyder kurser og vejledning, der giver pårørende de bedste forudsætninger for at støtte deres barn, barnebarn eller familiemedlem
Vores mål er at forebygge, at børn og unge fjernes fra deres hjem, og i stedet skabe en støttende ramme, hvor familien kan udvikle sig positivt sammen
Vi har gennem årene opnået dokumenterede resultater for børn med autisme, OCD og unge i kønsidentitetsprocesser og transition. Vores mål er altid at skabe en tryg og stabil hverdag for familierne, hvor både børn og forældre føler sig set og hørt. Med os får du en samarbejdspartner, der fokuserer på at nå konkrete og målbare resultater i dine sager.
Vi tilbyder specialiserede forløb inden for autisme, OCD, ADHD, angst og kønsidentitet.
Vores tilgang kombinerer solid faglig viden med en praktisk og handlingsorienteret metode, der gør en reel forskel for de familier, vi arbejder med – og som hjælper dig med at nå dine mål som sagsbehandler.
Vores metoder bygger på anerkendte faglige tilgange, der sikrer målbare og varige resultater:
Vores mål er at skabe en støttende ramme, hvor hele familien kan udvikle sig positivt sammen. Derfor arbejder vi aktivt for at forebygge, at børn og unge fjernes fra deres hjem.
Vores tilgang bygger på omsorg, empati og stærk relationel kompetence, hvor vi møder både barnet og familien med nærvær og forståelse. Relationer har stort fokus i vores arbejde, og vi anvender fx samregulering som et værktøj til at hjælpe børn og unge med at finde ro og tryghed i deres omgivelser.
Den rette balance mellem tryghed og udfordring er nødvendig for at skabe udvikling. Når der skabes et trygt fundament, hvor barnet føler sig forstået og set, kan vi gradvist udfordre dem til at tage nye skridt mod selvstændighed og trivsel. Samtidig arbejder vi med struktur og rammer, som er vigtige for at skabe stabilitet i hverdagen. Struktur hjælper familien med at håndtere de daglige udfordringer og giver barnet en klar retning, hvilket er afgørende for deres udvikling.
De mere målrettede indsatser, kombineres altid med stor omsorg, der samlet set giver en målrettet indsats, der i sidste ende gerne skal sikre, at barnet kan blive i hjemmet og vokse op i en tryg og kærlig atmosfære.
Vores indsatser er forankret i de relevante love, herunder Barnets Lov og Serviceloven, som garanterer barnets ret til støtte gennem hele opvæksten. Dermed er alle sikret, at vores indsatser både opfylder kommunens og barnets behov med fokus på varige og positive resultater.
Vi sørger for åben og kontinuerlig kommunikation for at sikre et effektivt samarbejde, hvor vores team informerer løbende om udviklingen. I hver enkelt sag eller efter behov, deltager vi i status- og netværksmøder for at sikre, at handleplansmålene bliver opfyldt. Dokumentationen leveres efter kommunens eller sagsbehandlerens behov og i henhold til Barnets Lov, hvor du som sagsbehandler altid kan rette henvendelse for at anmode om status.
Vores mål er at skabe tryghed og gennemsigtighed i processen, så du som sagsbehandler altid har det nødvendige overblik over indsatserne og resultaterne. Vi tilpasser vi vores rapportering for at give præcis, relevant information på de tidspunkter, der aftales med kommunen.
Alle familiebehandlere i Gramkow Familiebehandling arbejder under tavshedspligt og har skærpet underretningspligt. Vi sikrer, at alle medarbejdere har fremvist rene børne- og straffeattester. Familiebehandlerne, som transporterer børn og familier i forbindelse med forløb og behandling, fremviser gyldigt kørekort, og forældrene skriver under på, at familiebehandleren må transportere deres barn i egen bil.
Vores team af familiebehandlere får løbende supervision for at sikre, at de altid er fagligt opdaterede og kan håndtere komplekse situationer med høj professionalisme og omsorg. Supervisionen bidrager til at fastholde den høje kvalitet i vores arbejde og den menneskelige indsats, der gør en forskel for familierne.
Vi tilbyder akut støtte til sagsbehandlere i forhold til børn og unge, der står midt i en transition og har brug for hurtig hjælp. Vores team er klar til at træde til med kort varsel.
Vil du modtage nyheder, artikler og indsigter omkring familiebehandling, transition og Børn & Unge-området?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev – vi sender kun ud, når vi har noget på hjerte.
Gratis oplæg til kommuner, sagsbehandlere og familiehuse om kønsidentitet og autisme. Læs mere her.